تاریخ انتشار : شنبه 8 آبان 1395 - 12:01
کد خبر : 8191

سالانه ۵۰۰۰ نفر در گیلان به سکته مغزی مبتلا می‌شوند

سالانه ۵۰۰۰ نفر در گیلان به سکته مغزی مبتلا می‌شوند

جارستان-معاون مرکز آموزشی درمانی پورسینا رشت با بیان اینکه سالانه حدود ۵ هزار نفر به سکته مغزی مبتلا می‌شوند، گفت: تیم تخصصی استروک گیلان در بیمارستان پورسینای رشت درمان این بیماران را با داروی تخصصی TPA آغاز کرده‌اند. مظفر حسینی‌نژاد ، به‌مناسبت روز جهانی سکته مغزی اظهار داشت: سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در

جارستان-معاون مرکز آموزشی درمانی پورسینا رشت با بیان اینکه سالانه حدود ۵ هزار نفر به سکته مغزی مبتلا می‌شوند، گفت: تیم تخصصی استروک گیلان در بیمارستان پورسینای رشت درمان این بیماران را با داروی تخصصی TPA آغاز کرده‌اند.

مظفر حسینی‌نژاد ، به‌مناسبت روز جهانی سکته مغزی اظهار داشت: سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در ایران و بیشترین علت ناتوانی در سنین بالا محسوب می‌شود و هزینه درمان و بازتوانی و نگهداری بسیار بالایی دارد.

معاون آموزشی بیمارستان پورسینا با اشاره به این که سکته مغزی تا حدود زیادی قابل پیشگیری بوده و درصورت تشخیص سریع علائم قابل درمان است تاکید کرد: بالا بردن آگاهی عموم مردم و توجه ویژه به این بیماری می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش مرگ و میر داشته باشد.

وی با بیان اینکه آمار دقیقی از سکته مغزی در ایران وجود ندارد و بیشتر آمارهای گزارش شده در ایران مربوط به مطالعاتی است که جداگانه در مراکز مختلف کشور انجام شده است اعلام کرد: بر اساس نتایج این مطالعات، سالانه بیش از ۱۵۰ هزار نفر در ایران مبتلا به سکته حاد مغزی می‌شوند.

حسینی‌نژاد با اشاره به اینکه سن ابتلا به سکته مغزی در ایران ۱۰ سال زودتر از سایر کشورها است خاطرنشان کرد: این وضعیت، نامناسب و نگران کننده است در حالی که در سایر کشورها سکته مغزی سومین یا چهارمین علت مرگ محسوب می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: سکته مغزی نزدیک به ۱۲ درصد علت مرگ را در ایران سبب می شود و سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور به‌علت سکته مغزی فوت می‌کنند اما آمار دقیقی از این بیماری در کل گیلان در دسترس نیست.

وی با اشاره به اینکه مرکز آموزشی درمانی پورسینا رشت مرکز اصلی تخصصی درمان بیماران سکته مغزی در استان گیلان است اعلام کرد: افزون بر ۱۵۰۰ بیمار سکته مغزی در یک سال گذشته در این بیمارستان بستری شدند.

حسینی نژاد با بیان اینکه موارد خفیف سکته مغزی ممکن است تشخیص داده نشده و مراجعه نکنند و درصد قابل توجهی از بیماران هم به بیمارستان‌های دیگر مراجعه می‌کنند گفت: در گیلان سالانه حدود پنج هزار نفر مبتلا به سکته مغزی داریم.

معاون مرکز آموزشی درمانی پورسینا افزود: عواملی که منجر به افزایش آترواسکلروزیس (تصلب شرایین) می‌شوند ریسک ابتلا به بیماری‌های عروقی قلب و مغز را افزایش می‌دهند که مهمترین عوامل آن، سن بالا، فشار خون بالا ، مصرف سیگار، دیابت، چاقی، مصرف الکل و نداشتن فعالیت‌های ورزشی و تغذیه نامناسب است.

وی با بیان اینکه پیروی از رژیم غذایی نامناسب می‌تواند خطر بروز سکته مغزی را افزایش دهد تاکید کرد:  مصرف بیش از اندازه چربی و کلسترول می‌تواند سبب ضخیم شدن رگ‌های خونی شده و مصرف بیش از اندازه نمک موجب بروز بیماری فشار خون شود.

حسینی نژاد با اشاره به اینکه مصرف بعضى از داروها  احتمال بروز سکته مغزی را افزایش می‌دهد گفت: داروهای مخدر به‌ویژه محرک‌های مغزی و مصرف داروهای جلوگیری از حاملگی ممکن است به‌عنوان عامل سکته مغزی مطرح شوند ولی اهمیت مواردی مثل فشار خون بالا و مصرف سیگار و قند خون بالا بسیار بیشتر است.

عضو پژوهشی مرکز تحقیقات تروما جاده‌ای گیلان اعلام کرد: هنگام بروز سکته مغزی باید بیمار مبتلا را در کمترین زمان ممکن به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کرد.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود عموم مردم استان علائم اولیه سکته مغزی را بشناسند گفت: بلافاصله با مشاهده علائم در هر زمان با تماس تلفنی به اورژانس ۱۱۵ و یا با وسیله شخصی بیمار را در حالت دراز کشیده در کمتر از ۳ ساعت به نزدیکترین مرکز درمانی برسانند.

حسینی نژاد با اشاره به اینکه بهترین درمانی که امروزه در مراکز تخصصی پیشرفته در دنیا انجام می‌پذیرد تزریق یک داروی تخصصی به نام TPA برای حل کردن لخته داخل رگ‌های مغزی است اعلام کرد: این دارو باید در کمتر از سه ساعت از شروع سکته مغزی در نوع خاصی از سکته مغزی تزریق شود.

معاون آموزشی بیمارستان پورسینا تصریح کرد: در سکته‌های ایسکمیک که لخته داخل عروق را پوشانده، می‌توان از TPA بهره برد ولی اگر از زمان تزریق گذشته باشد مفید نبوده و یا ممکن است مضر هم باشد.

وی با اشاره به اینکه در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا این نوع درمان انجام می‌شود  اعلام کرد: در گیلان یک تیم تخصصی استروک شامل متخصصان مغز و اعصاب و سایر تخصص‌های درمانی تحت نظر معاونت درمان استان در بیمارستان پورسینای رشت پیگیری و درمان این بیماران را با این داروی تخصصی آغاز کرده‌اند.

حسینی‌نژاد با بیان اینکه در چند ماه گذشته تعدادی بیمار سکته مغزی نیز با این روش درمان شده است، افزود: کارکنان بخش مغز واعصاب در این بیمارستان با این درمان آشنا هستند و تکنیسین های اورژانس در گیلان با مراحل انتقال و درمان این بیماران آشنایی کافی دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه این بیماران بلافاصله پس از رسیدن به بیمارستان باید برای تشخیص تحت سی تی اسکن مغزی و آزمایشات اولیه برای شروع درمان قرار گیرند گفت:برای درمان با داروی  TPA  انتظار داریم در همان دقایق اول شروع علائم بیمار به بیمارستان منتقل شود.

وی با اشاره به خطرات سکته مغزی و ریسک بالای مرگ و میر و ناتوانی شدید در بیمارانی که زنده می مانند و نتایج رضایت بخش درمان سریع در این بیماران بر نقش طلایی آموزش و اطلاع رسانی مناسب برای شناسایی علائم سکته مغزی تاکید کرد و گفت: انتقال سریع و امن و به موقع بیماران ضروری است.

حسینی نژاد با بیان اینکه علائم اولیه سکته مغزی شامل انحراف صورت و افتادگی یکطرفه آن و ضعیف شدن اندام‌های یک طرف بدن و اختلال در صحبت کردن است، افزود: معمولاً در سکته‌های مغزی این علائم با هم همراه هستند و همزمان دیده می‌شوند ولی در موارد خفیف‌تر و در شروع سکته ممکن است به تنهایی مشاهده شوند.

معاون آموزشی بیمارستان پورسینا با اشاره به اینکه سکته مغزی قابل پیشگیری است و بیش از نصف موارد سکته مغزی را می‌توان با تغییر روش زندگی و آشنایی و کنترل عوامل خطر پیشگیری کرد، گفت: به‌خاطر پیشرفت‌های چشمگیر در درمان سکته مغزی، شعار جهانی روز سکته مغزی امسال توجه به این نکته است که سکته مغزی قابل درمان است.

وی با بیان اینکه بعد از سن ۵۵ سالگی تقریباً هر ۱۰ سال احتمال بروز سکته مغزی دو برابر می‌شود اعلام کرد: سکته مغزی در هر سنی ممکن است بروز کرده و به علل مختلفی مثل روش زندگی مردم و نوع تغذیه مرتبط است.

حسینی‌نژاد با اشاره به اینکه بروز سکته مغزی در سنین پایین و جوانان ممکن است عللی غیر از عوامل آترواسکلروزیس داشته باشد خاطرنشان کرد: بیماری‌های مادرزادی و مصرف برخی داروها و یا بیماری‌های قلبی در این امر موثر هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد: میزان صحت و اعتبار اطلاعاتی که از طریق سایت‌های مختلف مطرح می‌شود بستگی به منبع خبر دارد و اطلاعاتی که بدون مرجع مشخصی توسط افراد غیرمتخصص عنوان می‌شود قابل اعتماد نیست.

وی با بیان اینکه کنترل دقیق  فشارخون و قند خون و پیگیری و درمان بیماری‌های قلبی و پرهیز از استعمال دخانیات و عدم مصرف الکل و نمک از راهکارهای اصلی پیشگیری است بیان کرد: زمان در انتقال و تشخیص و شروع درمان مبتلایان به سکته مغزی نقش کلیدی دارد.

خبرنگار تسنیم در رشت

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.